پروموشن چیست؟ بررسی اهداف، انواع و استراتژی‌های پروموشن در فروش

فرقی نمی‌کند که صاحب یک کسب‌وکار کوچک هستید یا یک مدیر بازاریابی باتجربه، پروموشن برای پیشرفت کار شما اهمیت زیادی دارد. پروموشن یکی از عنصرهای چهارگانه بازاریابی (Marketing Mix)، به معنای ترویج و پیشبرد محصولات و خدمات است و با هدف افزایش آگاهی از برند، ایجاد علاقه، تمایل به خرید و افزایش فروش محصولات و خدمات انجام می‌شود.

حتی کسب‌وکارهای موفق نیز گاهی اوقات برای جذب مشتریان جدید یا صرفاً برانگیختن علاقه مخاطبان دائمی‌شان نیاز به پروموشن‌هایی مانند تخفیف‌ها و هدایا مسابقات دارند. در این مقاله به بررسی مفهوم، اهداف، مزایا، انواع و استراتژی‌های پروموشن می‌پردازیم.

پروموشن چیست

معنی پروموشن چیست؟

پروموشن یعنی چه؟! سؤال همه کسانی که به دنبال پیشبرد کسب‌وکارشان هستند! بگذارید با مثالی، این مفهوم را توضیح دهیم: «تصور کنید در حال قدم‌زدن در یک مرکز خرید هستید، ناگهان چشمتان به بنری بزرگ با عنوان «50% تخفیف!» می‌افتد. ناخودآگاه جذب مغازه می‌شوید و به دنبال کالای موردنظرتان می‌گردید. اینجاست که با جادوی پروموشن روبه‌رو شده‌اید! پروموشن را به‌عنوان کمپین‌های بازاریابی کوتاه‌مدت برای جلب توجه و علاقه‌مند کردن مخاطبان به خدمات و محصولاتتان در نظر بگیرید. 

به‌طورکلی پروموشن به هر فعالیتی با هدف اطلاع‌رسانی، متقاعدسازی یا ترغیب مشتریان به خرید گفته می‌شود. در واقع پروموشن یا ترویج فروش، چاشنی جذابی است که به خرید و فروش رونق می‌بخشد و از راه رسانه‌های مختلف مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله، اینترنت یا فعالیت‌های آفلاین مثل تبلیغات محیطی، برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها انجام می‌شود. پروموشن سه هدف اصلی را دنبال می‌کند.

اهداف پروموشن چیست؟

پروموشن‌ها با هدف‌های مختلفی انجام می‌شوند؛ اما مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر هستند:  

افزایش آگاهی از برند

فرض کنید در حال قدم‌زدن در خیابان هستید. ناگهان، چشمتان به بنری با عنوان «20% تخفیف برای اولین خرید» می‌افتد. این بنر شما را با برندی جدید آشنا می‌کند و کنجکاوی شما را برای شناخت آن برمی‌انگیزد.

ایجاد علاقه و تمایل به خرید

پس از آشنایی با برند، به دنبال اطلاعات بیشتر درباره محصولات و خدمات آن می‌گردید. در اینجاست که پروموشن با ارائه اطلاعات مفید و مزایای جذاب، شما را به خرید ترغیب می‌کند.

برای مثال اگر محصول شما یک کرم ضدآفتاب جدید است، پروموشن «خرید یک کرم ضدآفتاب، دریافت یک کرم مرطوب‌کننده به‌عنوان هدیه!» نه‌تنها مشتریان را به خرید ترغیب، بلکه محصول جدید (کرم مرطوب‌کننده) را نیز به آن‌ها معرفی می‌کند.

افزایش فروش

در نهایت، تخفیف‌ها و مشوق‌های جذاب انگیزه لازم برای خرید را ایجاد می‌کنند و باعث افزایش فروش می‌‌شوند.

مزایای پروموشن فروش چیست؟

مزایای پروموشن برای کسب‌وکارها شامل موارد زیر است:

افزایش فروش

اصلی‌ترین و مهم‌ترین مزیت پروموشن، افزایش فروش شماست. با تخفیف‌ها و پیشنهادهای جذاب، فروشتان به طورباورنکردنی افزایش می‌یابد. 

جذب مشتری جدید

پروموشن‌ها، مثل آهنرباهایی قوی، مشتریان جدید را به سمت کسب‌وکار شما جذب می‌کنند.

تقویت وفاداری مشتری

از مزایای دیگر پروموشن، تقویت وفاداری مشتری است، با ارائه پیشنهادهای ویژه به مشتریان قدیمی، حس ارزشمند بودن را به آن‌ها القا می‌کنید.

افزایش سهم بازار

با جذب مشتری و افزایش فروش، باعث پیشی‌گرفتن از رقبا و افزایش سهم بازار می‌شوید. 

جمع‌آوری اطلاعات مشتری

با برگزاری پروموشن، می‌توانید اطلاعات خوبی از مشتریان خود ثبت و برای اهداف و برنامه‌های بعدی بازاریابی خود از آن‌ها استفاده کنید.

تست و بررسی محصولات جدید

هنگام برگزاری پروموشن، امکان بررسی نظر مشتریان درباره محصول جدید برای شما وجود دارد.

حال که با مفهوم و اهداف پروموشن آشنا شده‌اید، در بخش بعدی به انواع آن می‌پردازیم.

انواع پروموشن فروش

با انواع پروموشن فروش آشنا شوید و به کسب‌وکارتان رونق ببخشید!

پروموشن را می‌توان براساس عوامل مختلفی دسته‌بندی کرد. یکی از متداول‌ترین روش‌های دسته‌بندی، براساس هدف آن است. بر این اساس، پروموشن را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

معنی پروموشن فروش چیست؟

پروموشن فروش به‌منظور افزایش فروش محصولات و خدمات انجام می‌شود. راه‌های زیر از رایج‌ترین روش‌های پروموشن فروش هستند:

  • ارائه تخفیف: مانند «20% تخفیف برای اولین خرید»، «1+1 رایگان» و «ارسال رایگان»
  • قرعه‌کشی: مانند قرعه‌کشی برای سفر رایگان به یک کشور خارجی، برنده‌شدن یک گوشی هوشمند یا اهدای جوایز نقدی
  • هدیه: مانند ارائه یک محصول رایگان در ازای خرید بالای 100 هزار تومان، امتیاز برای عضویت در باشگاه مشتریان یا ارائه هدایای تبلیغاتی

پروموشن برند چیست؟

پروموشن برند به‌منظور ایجاد آگاهی از برند، بهبود تصویر برند و تقویت وفاداری مشتریان انجام می‌شود. رایج‌ترین نمونه پروموشن برای برند شامل موارد زیر است:

  • تبلیغات: مانند تبلیغات تلویزیونی، شبکه‌های اجتماعی و بنری
  • روابط عمومی: مانند انتشار اخبار و مقاله درباره برند، برگزاری رویدادهای برند یا همکاری با رسانه‌ها
  • اسپانسرینگ: مانند حمایت مالی از رویدادهای ورزشی و فرهنگی، حمایت مالی از افراد مشهور یا حمایت مالی از سازمان‌های خیریه

یکی از راه‌های آموزش اجرای پروموشن‌های برند و فروش موفق، شرکت در دوره بیزینس مستری است، در این دوره با انواع مختلف پروموشن‌های فروش و برند، نحوه اجرا و استراتژی‌های آن‌ها آشنا خواهید شد. آیا می‌دانید چگونه یک استراتژی پروموشن خوب بچینید؟

استراتژی‌های پروموشن به چه معناست؟

استراتژی پروموشن شامل مجموعه‌ای از تصمیمات یک کسب‌وکار برای اجرای پروموشن است؛ انتخاب استراتژی مناسب، نقشی کلیدی در موفقیت پروموشن شما ایفا می‌کند و شامل موارد زیر است:

قدم اول: تعیین اهداف پروموشن

 اولین قدم در اجرای استراتژی پروموشن، تعیین اهداف است. به دنبال چه چیزی هستید؟ افزایش فروش؟ جذب مشتریان جدید؟ تقویت وفاداری مشتریان؟ اهداف شما باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  1. مشخص: دقیقاً چه چیزی می‌خواهید به دست آورید؟
  2. قابل‌اندازه‌گیری: چگونه پیشرفت خود را رصد می‌کنید؟
  3. قابل‌دستیابی: آیا با منابع و امکانات موجود، به هدفتان خواهید رسید؟
  4. مرتبط: آیا هدف شما با اهداف کلی کسب‌وکارتان همسو است؟
  5. زمان‌بندی شده: چه زمانی می‌خواهید به هدفتان برسید؟

قدم دوم: انتخاب بازار هدف

بازار هدف گروهی از افراد هستند که شما قصد فروش محصولات و خدماتتان را به آن‌ها دارید. چه کسانی را می‌خواهید با پروموشن خود جذب کنید؟ علایق، نیازها و رفتارهای خرید آن‌ها را در نظر بگیرید. برای مثال یک فروشگاه لوازم ورزشی برای جذب جوانان، پروموشنی با تمرکز بر روی ورزش‌های محبوب بین جوانان اجرا می‌کند.

قدم سوم: انتخاب کانال‌های پروموشن

کانال‌ها ابزارهایی برای رساندن پیام‌های پروموشن به مخاطبان هدف هستند. فراموش نکنید که نحوه محاسبه پروموشن و انتخاب کانال، به عوامل مختلفی مانند بودجه، اهداف پروموشن و بازار هدف بستگی دارد. 

قدم چهارم: توسعه پیام‌های پروموشن

 پیام‌های پروموشن باید کوتاه، مختصر و تأثیرگذار باشند. برای نوشتن پیام‌های خوب به نکات زیر توجه کنید:

  • روی مزایای محصولات و خدمات خود تأکید کنید.
  • از تصاویر و ویدئوهای جذاب استفاده کنید.
  • یک پیشنهاد ارزشمند و غیرقابل‌انکار ارائه دهید.

قدم پنجم: اندازه‌گیری نتایج پروموشن

موفقیت پروموشن خود را با استفاده از شاخص‌های کلیدی مانند افزایش فروش، آگاهی از برند و وفاداری مشتریان اندازه‌گیری کنید. با اندازه‌گیری نتایج، متوجه میزان اثربخشی استراتژی خود می‌شوید و در صورت نیاز آن را اصلاح می‌کنید. برای اندازه‌گیری میزان موفقیت، مشورت با یک متخصص انتخابی هوشمندانه است. آقای حسين طاهري، متخصص بازاریابی و مدرس دوره‌های آموزشی در وبینارهای خود، به آموزش تکنیک‌های مختلف پروموشن‌های فروش و نحوه اندازه‌گیری نتایج می‌پردازد.

پروموشن؛ معجونی جادویی برای رونق کسب_وکارتان

پروموشن؛ معجونی جادویی برای رونق کسب‌وکارتان!

در این مطلب تمامی نکات مهم درباره پروموشن فروش را گفتیم، اکنون نوبت شماست که با خلاقیت و نوآوری، پروموشن‌های جذاب و منحصربه‌فردی را برای کسب‌وکارتان طراحی کنید. پروموشن یکی از ابزارهای مهم بازاریابی است که به کسب‌وکارها در رسیدن به اهداف خود کمک می‌کند. در دنیای پرتلاطم تجارت امروز، پروموشن‌های فروش مانند نوری در تاریکی هستند و مسیر را برای موفقیت کسب‌وکار شما روشن می‌کنند.

با استفاده از استراتژی‌های خلاقانه و جذاب، می‌توانید مشتریان جدید جذب کنید، فروش را افزایش دهید و به قله‌های موفقیت برسید. انتخاب استراتژی پروموشن مناسب برای هر کسب‌وکار به عوامل مختلفی مانند بودجه، اهداف پروموشن و بازار هدف بستگی دارد.

مقالات مرتبط : روش های معرفی برند

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

تیم محتوای رایا پروژه
رایا پروژهسایت انجام پروژه ، فریلنسینگ و دیجیتال مارکتینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبریک 😍 ، شما 2 دقیقه در این صفحه بوده اید

و این برایمان با ارزش است❤️

تشکر از کاربران رایا پروژه

به همین دلیل شما مشمول 20 دقیقه مشاوره رایگان پروژه خواهید بود